Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Ρολό κιμάς με πατάτες στο φούρνο

Recommended Posts

rolo-kima-me-avgo.jpg

hellen10.gif

Υλικά Συνταγής

700 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ανάμεικτος με χοιρινό 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, μουσκεμένο και στυμμένο 2 κρεμμύδια, τριμμένα στο μούλτι 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι 1 κ. σ. γάλα 2 κ. σ. ελαιόλαδο 1 αυγό 1 κ. σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο ¼ κ. γλ. μπαχάρι ¼ κ. γλ. κύμινο ¼ κ. γλ. κάρυ ¼ κ. γλ. μοσχοκάρυδο αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι 10 πατάτες μικρές 5 αυγά βρασμένα σφιχτά ½ κρασοπότηρο κρασί ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Σε μια λεκανίτσα απλώνουμε τον κιμά και τον περιχύνουμε με το γάλα και το λάδι. Κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και προσθέτουμε το ψωμί, τα κρεμμύδια (με τα υγρά τους), τα σκόρδα, το αυγό, τα μυρωδικά, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε το μείγμα, να ενωθεί καλά, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για 60΄.

Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ένα μικρό ταψί,  απλώνουμε τον κιμά σχηματίζοντας ένα ορθογώνιο (ή οβάλ), που να χωράει και να σκεπάζει τα αυγά της γέμισης. Βάζουμε τα αυγά στο κέντρο του ορθογωνίου σε σειρά, κολλητά το ένα στο άλλο

Τυλίγουμε προσεχτικά το ρολό, ανασηκώνοντας πρώτα τη μια πλευρά του ορθογωνίου (οβάλ) και έπειτα την άλλη, φέρνοντάς τες πάνω από τ᾿ αυγά και πιέζουμε με τα χέρια μας στα πλάγια το ρολό, για να του δώσουμε σχήμα.

Ενώνουμε τις δυο πλευρές και με τα χέρια μας, στρώνουμε την επιφάνεια του ρολού, ώστε να γίνει ομοιόμορφο και ισόπαχο. Αλατοπιπερώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε δεξιά κι αριστερά απ᾿ το ρολό, το περιχύνουμε με το λάδι και τέλος, ρίχνουμε το κρασί σε μια άκρη.

Ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στις αντιστάσεις, περίπου για 50′- 55′, μέχρι να είναι έτοιμα, το ρολό και οι πατάτες. Κόβουμε το ρολό προσεχτικά σε φέτες και το συνοδεύουμε με τις πατατούλες.

-Για να σιγουρευτούμε ότι το ρολό μας ψήθηκε μέχρι μέσα, το τρυπάμε στο κέντρο του. Αν το υγρό που θα βγει είναι διάφανο, τότε είναι έτοιμο.

-Αν δεν μας αρέσουν τα πολλά μπαχαρικά, μπορούμε να τα παραλείψουμε.


Πηγή:  Sidagi

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...