Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Σπιτικά γλειφιτζούρια

Recommended Posts

JncYR44.jpg

lamkt10.png

Υλικά Συνταγής

500γρ. ζάχαρη

200γρ. γλυκόζη (από το supermarket)

200γρ. νερό

Ξυλάκια για σουβλάκι

προαιρετικά: χρώμα ζαχαροπλαστικής άρωμα/γεύση της επιλογής σας πολύχρωμα κουφετάκια

Εκτέλεση Συνταγής

Ρίχνετε όλα τα υλικά μέσα σε μια κατσαρόλα, χωρίς να ανακατέψετε καθόλου.

Βάζετε σε δυνατή φωτιά να βράσει το μείγμα. Αν  έχετε θερμόμετρο, περιμένετε να φτάσει η θερμοκρασία στους 153 βαθμούς. Αν δεν έχετε, μην ανησυχείτε υπάρχει κι άλλος τρόπος. Σε περίπου 10 λεπτά από την ώρα που έχει πάρει βράση, ρίξτε με ένα κουταλάκι λίγες σταγόνες μέσα σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Αν γίνει αμέσως σκληρή καραμέλα είναι έτοιμο. Αλλιώς επαναλάβετε μέχρι να πετύχετε καραμέλα σκληρή και όχι μαλακή. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να ηρεμήσει το μείγμα για 1 λεπτό.

Αν θέλετε να προσθέσετε χρώμα, ρίξτε τώρα και ανακατέψτε ελαφρά, όσες σταγόνες θέλετε ανάλογα με το χρώμα που προτιμάτε. Αν θέλετε στο στάδιο αυτό προσθέστε και το άρωμα που επιθυμείτε.

Στρώστε στο πάγκο της κουζίνας σας μια λαδόκολλα και ρίξτε κουταλιές από το μείγμα.Προσοχή γιατί καίει πολύ! Θα πάρει σχήμα από μόνο του. Βάλτε αμέσως το ξυλάκι και γυρίστε το ελαφρά να κολλήσει καλά. Προσθέστε και τα κουφετάκια αν θέλετε. Αν το μείγμα αρχίζει να “παγώνει”, βάλτε το  στη φωτιά για λίγα λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν για 15 λεπτά και τοποθετείστε τα όρθια να στεγνώσουν καλά.

Μπορείτε να τα τυλίξετε σε διάφανα σακουλάκια.


Πηγή:  Sidagi

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...