Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Γλυκό κουταλιού καρότο

Recommended Posts

Jncd08B.jpg

lamkt10.png

Υλικά Συνταγής

Καρότα 1 κιλό Ζάχαρη 1 κιλό Νερό 2 ποτήρια νερού Λεμόνι 1τεμ ξύσμα και χυμό Γαρύφαλλο 2 - 3 τεμ προαιρετικά

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε, πλένουμε τα καρότα και τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με το ένα ποτήρι νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα προσθέτοντας το δεύτερο ποτήρι νερό και την ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα κι αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει δέσει το γλυκό. Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα γαρύφαλλα (προαιρετικά). Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά να βράσει. Βγάζουμε λίγο από το γλυκό μας με ένα κουτάλι σε ένα πιατάκι, αφήνουμε να κρυώσει, στάζουμε μία σταγόνα στην άκρη από το πιατάκι κι αν στέκεται είναι έτοιμο, αν όχι συνεχίζουμε το βράσιμο λίγο ακόμη μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

* Μπορούμε να σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό.


Πηγή:  Sidagi

   

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...