Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Ποιες βιταμίνες καθυστερούν την εμφάνιση των γκρίζων μαλλιών

Recommended Posts

J16ABNS.jpg

aetos10.png

Όσο μεγαλώνετε τα γκρίζα μαλλιά αυξάνονται κατά 10% έως 20% κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία των 30 ετών, αλλά με την κατάλληλη διατροφή μπορεί να καθυστερήσετε αυτήν τη διαδικασία.

Δείτε ποιες βιταμίνες περιορίζουν τα γκρίζα μαλλιά...

Βιταμίνη Β12

Η έλλειψη της βιταμίνης Β12, συνδέεται με το πρώιμο γκριζάρισμα των μαλλιών. Η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στην καλή κατάσταση του νευρικού συστήματος και συνεργάζεται με το φυλλικό οξύ και τη βιταμίνη Β9, για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Καθώς μεγαλώνετε, μειώνεται η ικανότητα του οργανισμού σας να απορροφήσει τη βιταμίνη Β12 από τις τροφές.

Πού θα την βρείτε: Στα δημητριακά που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη Β-12, καθώς και στα αυγά, στο συκώτι, στα νεφρά, στα ψάρια και στα οστρακοειδή.

Φυλλικό οξύ

Η ανεπάρκεια σε βιταμίνη Β-9 μπορεί επίσης να οδηγήσει σε πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Όπως η βιταμίνη Β12, έτσι και το φυλλικό οξύ είναι αναγκαίο για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Είναι επίσης απαραίτητο για την παραγωγή της μεθειονίνης, ενός αμινοξέος που είναι σημαντικό για τον χρωματισμό των μαλλιών.

Πού θα το βρείτε: Τροφές πλούσιες σε φυλλικό οξύ περιλαμβάνουν το σπανάκι, το κατσαρό λάχανο, τις φακές, τα ρεβίθια, τα σπαράγγια, το μαγειρεμένο ρύζι και τα ζυμαρικά.

Χαλκός και Σίδηρος

Μια ανεπάρκεια σε χαλκό ή σίδηρο μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες της πρόωρης γήρανσης των μαλλιών, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2012 στην επιστημονική επιθεώρηση Biological Trace Element Research. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ισχυρή συσχέτιση μεταξύ του χαμηλού επιπέδου του χαλκού και του πρόωρου γκριζαρίσματος των μαλλιών στους συμμετέχοντες στην έρευνα. Τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου ήταν επίσης εμφανή σε αυτή τη διαπίστωση. Ο χαλκός είναι απαραίτητος για την υγιή λειτουργία πολλών βασικών ενζύμων στο σώμα και ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων.

Πού θα τα βρείτε: Τροφές πλούσιες σε χαλκό είναι το συκώτι, τα στρείδια, οι αχιβάδες, τα φιστίκια κάσιους, τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και οι φακές. Τροφές πλούσιες σε σίδηρο είναι το μοσχάρι, το σπανάκι και οι φακές.

Το μυστικό

Επιστήμονες μελετούν συμπλήρωμα διατροφής το οποίο βασίζεται σε εκχυλίσματα φρούτων και μιμείται τη δράση ενός ενζύμου, του TRP-2, που συμμετέχει στη βιοσύνθεση της μελανίνης. Η μειωμένη δράση του εν λόγω ενζύμου έχει διαπιστωθεί ότι σταδιακά οδηγεί στο γκριζάρισμα των μαλλιών. Το νέο χάπι, που μελετάται, εκτιμάται ότι θα λαμβάνεται καθημερινά ενόσω τα μαλλιά μας έχουν ακόμη το κανονικό τους χρώμα, με σκοπό να μην γκριζάρουν μελλοντικά.


Πηγή:  Ηealth

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...