Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Καλύτερες πιθανότητες επιβίωσης μετά το έμφραγμα για τους παντρεμένους

Recommended Posts

J1IL8Yb.jpg

aetos10.png

Ο γάμος αυξάνει την πιθανότητα να επιβιώσει κάποιος μετά από έναέμφραγμα και, επιπλέον, μειώνει τη διάρκεια παραμονής του στο νοσοκομείο, σε σχέση με τους άγαμους και τους χωρισμένους, υποστηρίζουν βρετανοί ερευνητές σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν στο συνέδριο της Βρετανικής Καρδιαγγειακής Εταιρείας στο Μάνστεστερ. 

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ανατολικής Αγγλίας στο Νόργουιτς, με επικεφαλής τον Δρ Νίκολας Γκόλοπ, μελέτησαν στοιχεία για πάνω από 25.000 ασθενείς κατά μέσο όρο 67 ετών, που είχαν υποστεί έμφραγμα. 

Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι, οι έγγαμοι είχαν 14% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν μετά το έμφραγμα, σε σχέση με όσους δεν είχαν μόνιμο/η σύντροφο. Οι διαζευγμένοι είχαν 7% μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου μετά από έμφραγμα, σε σχέση με τους άγαμους. Επίσης, οι παντρεμένοι έμεναν κατά μέσο όρο δύο μέρες λιγότερες στο νοσοκομείο μετά το έμφραγμα (έξι έναντι επτά έως οκτώ ημερών των εργένηδων και χωρισμένων).

Δεν είναι σαφές γιατί οι έγγαμοι έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, ωστόσο οι ερευνητές θεωρούν πιθανό ότι σε μεγάλο βαθμό αυτό σχετίζεται με την πρακτική ή συναισθηματική υποστήριξη που έχει ένας παντρεμένος άνθρωπος από τον ή την σύζυγό του μετά το έμφραγμα.


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...