Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

"Αλλαξα το σώμα μου, άλλαξα τη ζωή μου"

Recommended Posts

J1I4NwP.jpg

aetos10.png

Πόσο εύκολη είναι η απόφαση να αλλάξεις το σώμα σου; Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσεις στην συμπεριφορά του περίγυρού σου;  Πόσο μπορεί να αντέξεις τα περίεργα βλέμματα επειδή βλέπουν να τρως και είσαι παχύς;

Ερωτήματα που απασχολούν καθένα που δεν έχει απλώς κάποια παραπανήσια, αλλά είναι παχύσαρκος.

Το tempo24.gr συνάντησε την Άννα, μια γυναίκα που έχασε δεκάδες κιλά και μίλησε μαζί της, για όλα όσα έζησε από την στιγμή που είπε «ως εδώ θα αλλάξω την ζωή μου, αλλάζοντας το σώμα μου».  

 Σε ποια ηλικία αποφάσισες να κάνεις την μεγάλη αλλαγή για σένα;

Από μικρή πάντα ήμουν πιο ανεπτυγμένη για την ηλικία μου. Ποτέ δεν είχα ιδιαίτερο πρόβλημα με το σώμα μου. Μάλλον γιατί είχα μάθει να είμαι διαφορετική. Την μεγάλη απόφαση όμως την πήρα όταν μια ημέρα κοίταξα τον εαυτό μου στον καθρέπτη και είπα  «δεν θέλω πια να είμαι έτσι. Οταν θα συνόδευα τον γιό μου στο σχολείο δεν θα ήθελα να ακούει κοροϊδευτικά σχόλια για την μάνα του». Ετσι θέλησα να κανω την αλλαγή…

Ηταν προσωπική επιλογή , ή υπήρξε επηρεασμός από τον κοινωνικό περίγυρο;

Σίγουρα είναι μια προσωπική επιλογή. Είναι γεγονός , ωστόσο, πως στην κοινωνία μας υπάρχει ρατσισμός. Σε δουλειές , στις προσωπικές σχέσεις. Βλέμματα περίεργα , για απλά πράγματα, όπως το να τρως κάτι σε κάποιο κατάστημα. Σε κοιτούν λες και κάνεις …έγκλημα.  Βγαίνεις και πολλές φορές τραβάς το βλέμμα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Οπότε θεωρώ πως παίζουν σημαντικό ρόλο και τα δύο.

Ηταν εύκολη η απόφαση και πόσο καιρό το σκεφτόσουν για να φθάσεις μέχρι τον γιατρό;

Θεωρητικά ήταν εύκολη απόφαση. Λες , τι ωραία να χάσεις τα κιλά που τόσο σε βασανίζουν για χρόνια και μάλιστα τόσο εύκολα. Μέχρι που πας στον γιατρό και σου αναλύει τη διαδικασία του πριν, αλλά κυριότερο του μετά. Τις αλλαγές που θα παραμείνουν για μια ολόκληρη ζωή.

Εκεί , μπορώ να πω, πως δυσκολεύτηκα, γιατί δεν είχα την εικόνα από ανθρώπους με αντίστοιχη εμπειρία. Μέχρι που έψαξα, βρήκα, μίλησα με άτομα που έχουν υποβληθεί σε ανάλογες επεμβάσεις και με ενθάρρυναν.

Η διαδικασία διήρκησε μόλις 3 μήνες και μάλιστα τον πρώτο μήνα πήρα 10 ολόκληρα κιλά! Από τότε μέχρι το χειρουργείο ούτε γραμμάριο !

Τι είδους επέμβαση έχεις κάνει;

Υπάρχουν πολλών ειδών επεμβάσεις. Είναι δύσκολο και μεγάλο χειρουργείο. Το δικό μου λέγεται γαστρική παράκαμψη. Μικρού τύπου , γιατί δεν ήμουν και παρά πολλά κιλά. Δεν έχω τομή μεγάλη. Η επέμβαση έγινε λαπαρασκοπικά, λόγω των κιλών και της ανατομίας του σώματος.

Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή;

Τον πρώτο μήνα πάρα πολύ. Ήμουν τυχερή γιατί δεν είχα τομή, οπότε δεν ταλαιπωρήθηκα. Τον πρώτο μήνα τρως μόνο βραστό κρέας αλεσμένο. Ετυχε αυτός ο μήνας να είναι την περίοδο των Χριστουγέννων, οπότε ήταν πολύ δύσκολο. Το πρώτο μου γεύμα  ήταν στη αλλαγή του χρόνου. Μέχρι να περάσει το πρώτο εξάμηνο, που μπορείς να τρως κανονικά είναι μια επώδυνη περίοδος.

Πως αισθάνθηκες χάνοντας τόσα κιλά;

Θα πω πως υπήρξα υπερβολική, ανέβαινα στην ζυγαριά κάθε πρωί και όσο απίστευτο και αν ακούγεται έχανα ένα κιλό την ημέρα. Όταν πια είδα αισθητή διαφορά στο σώμα μου το πρώτο πράγμα που σκέφθηκα ήταν «ρούχα»! Ναι ρούχα , αυτό το «XXXL» που η ετικέτα δεν χωρούσε άλλο «ΧΧ», ξαφνικά από 6 να γίνεται 5 και μετά 4 και να φθάνεις μέχρι το small. Απίστευτη αίσθηση πως πια δεν είσαι κάτι περίεργο και μπορείς να φορέσεις ότι θέλεις. Και φυσικά αυτό σου δίνει αυτοπεποίθηση , άλλον αέρα. Ανακαλύπτεις πάλι το σώμα σου από την αρχή. Κουράζεσαι πιο δύσκολα, κινείσαι πιο εύκολα.

Πράγματα που πριν δεν μπορούσες να κάνεις , όπως να περπατήσεις άνετα, να κάνεις ποδήλατο, να ανέβεις σκάλες, ακόμη και να χωράς, όχι απλά να χωράς να επιπλέεις σε καρέκλες καταστημάτων.

Πως σε αντιμετώπιζαν οι άλλοι πριν και πως μετά;

Σίγουρα υπάρχει ρατσισμός και  αυτό γίνεται εμφανές τώρα , όταν πλεον τρως και δεν σε κοιτούν περίεργα. Όταν όλοι πλέον είναι πιο ευγενικοί , ενώ πριν ήσαν απαξιωτικοί. Είναι μια διαφορά αισθητή.

Εσύ πόσο άλλαξες σαν άνθρωπος;

Πολύ. Σίγουρα γίνεσαι περισσότερο κοινωνικός , νιώθεις πιο όμορφα, σίγουρα για τον εαυτός σου. Έχεις αυτοπεποίθηση να διεκδικήσεις, φερ ειπείν, καλύτερη δουλειά. Να βγεις έξω με παρέες και να μην σε κοιτούν περίεργα. Μετά από αυτή την ταλαιπωρία νομίζω πως αγαπάς περισσότερο τον εαυτό σου , προσέχεις περισσότερο το σώμα σου. Και γι’ αυτό εγώ προσωπικά δεν το μετάνιωσα…

Τι θα έλεγες σε κάποιον που σκέπτεται να …μεταμορφώσει το σώμα του;

Σε κάποιον που ταλαιπωρείται χρόνια με δίαιτες προτείνω έρευνα και συζήτηση με τον κατάλληλο γιατρό. Ορθή ενημέρωση γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εξαντλητική κουβέντα με τον περίγυρο, καθώς είναι δεδομένο πως θα χρειαστεί υποστήριξη. Κι αν πιστεύει πως μπορεί να ακολουθήσει  μια καινούργια ζωή, το συνιστώ. Όπως έλεγε και ο γιατρός μου «δεν παύει να είναι ένα χειρουργείο. Μια δύσκολη επέμβαση και να θέλει εξαιρετική προσοχή. Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι».

Πάνω απ’ όλα μετρά η θέληση, γιατί σίγουρα είναι τεράστια αλλαγή. Δύσκολη στην αρχή, αλλά πιστεύω πως αξίζει.

Θυμάμαι πάντα την φράση μια κοπέλας, που ο αρραβωνιαστικός την εμπόδισε να προχωρήσει. Μου είπε χαρακτηριστικά «Ξέρω πολλούς που χώρισαν μετά από αυτό».

Μου έκανε τρομερή εντύπωση , αν και τελικά δεν αποτέλεσα εξαίρεση, αλλά δεν το μετάνιωσα, γιατί μου ανήκει το σώμα μου…


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...