Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Λαχματζούν

Recommended Posts

8tcDk1t.jpg

hellen10.gif

Υλικά Συνταγής

 Για τη ζύμη

    500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φακελάκι μαγιά
    ½ κ. γλ. αλάτι
    νερό όσο πάρει (περίπου 1½ φλ.)

    Για τη γέμιση

    350 γραμ. κιμά αρνίσιο ή ανάμεικτο αρνί και μοσχάρι
    2 κρεμμύδια άνυδρα
    2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
    χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένες
    2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    2 σκ. σκόρδο
    1 κ.σ. πάπρικα (γεμάτη)
    αλάτι
    πιπέρι
    μπούκοβο
    2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
    1 λεμόνι
    λίγο γιαούρτι

Εκτέλεση Συνταγής

βάζοντας πρώτα το αλεύρι και τη μαγιά σε μπολ. Ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε νερό περίπου 1,5 φλ. και το αλάτι και ζυμώνουμε.
    Αφήνουμε την ζύμη σε λαδωμένο μπολ να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα.
    Βάζουμε τον κιμά στη σανίδα κοπής, προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο, το μαϊντανό, πάπρικα, αλάτι – πιπέρι, μπούκοβο και με το μαχαίρι κόβουμε τα υλικά ξανά και ξανά (το μίγμα απλώνεται με το κόψιμο, το μαζεύουμε με το μαχαίρι και συνεχίζουμε).
    Στο τέλος το μίγμα θα γίνει σαν να ζυμώθηκε και θα αλλάξει χρώμα. Ιδανικά θα ήταν αν μπορούσαμε να φυλάξουμε το μίγμα στο ψυγείο σκεπασμένο για 30΄.
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια μικρά ή μεγάλα, ανάλογα πόσο μεγάλα θέλουμε τα λαχματζούν.
    Ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο την ζύμη με πλάστη και με τα δάχτυλα.
    Την βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
    Απλώνουμε από λίγη γέμιση, με τα δάχτυλα. Φροντίζουμε γύρω – γύρω να αφήσουμε κενό στη ζύμη (όχι γέμιση).
    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 200 – 220°C για 15-20΄ να ροδίσουν καλά.
    Καίμε το βούτυρο στο τηγάνι και μόλις βγουν από τον φούρνο περιχύνουμε με καυτό βούτυρο.
    Στύβουμε λεμόνι.
    Σερβίρουμε με γιαούρτι.

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή και με έτοιμες πίτες.


Πηγή:  Sidagi

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...