Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γέμιση σοκολάτας

Recommended Posts

image.jpg

hellen10.gif

Υλικά Συνταγής

Για τα μπισκότα

• 420 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
• 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 150 γρ. Καστανή Ζάχαρη Fytro
• 200 γρ. μέλι
• 1 μεσαίο αυγό
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας  
• 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
• 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
• 1 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
• 1 κ.γ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
• 1 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
• 1 κ.γ. κάρδαμο σε σκόνη
 
Για τη γέμιση

• 250 γρ. Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
• 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
• 50 γρ. κρέμα τυρί 

Εκτέλεση Συνταγής

Για τα μπισκότα

• Προσθέτουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το σύρμα σε μέτρια μέχρι να αφρατέψει, για 1’.

• Ρίχνουμε την Καστανή Ζάχαρη Fytro και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι αναμειχθούν, για 1’.

• Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει ξανά το μείγμα μας, για 1’.

• Ρίχνουμε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 1’.

• Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, το τζίντζερ, το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, γαρίφαλο, κάρδαμο και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 30’’.

• Προσθέτουμε τμηματικά το μίγμα με το αλεύρι μέσα στο κάδο του μίξερ καθώς ανακατεύουμε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιήθουν μεταξύ τους τα υλικά.

• Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 ίσες μερίδες, τις πλάθουμε σε στρογγυλούς δίσκους, τις τυλίγουμε με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

• Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180°C.

• Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα φούρνου (30 εκ. x 40 εκ.) και την αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

• Αλευρώνουμε τον πάγκο μας, τοποθετούμε επάνω το ένα ζυμάρι, το πασπαλίζουμε με αλεύρι και το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, με πάχος μέχρι 1/2 εκατοστό.

• Κόβουμε το ζυμάρι σε διάφορα σχήματα με χριστουγεννιάτικα τσέρκια (δέντρα, αστεράκια, μισοφέγγαρα, κ.α.) και τα τοποθετούμε επάνω το αντικολλητικό χαρτί.

• Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 8’ με 10’ και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν.

• Επαναλαμβάνουμε τα 3 παραπάνω βήματα και για την άλλη ζύμη δημιουργώντας τα ίδια σχήματα διπλή φορά.

Για τη γέμιση

• Προσθέτουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αχνίσει.

• Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την Κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ κομμένη σε κομμάτια και ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν.

• Αφήνουμε να κρυώσει για 5’.

• Προσθέτουμε το κρέμα τυρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.

• Μεταφέρουμε τη γκανάς σε μεγάλη σακούλα ζαχαροπλαστικής με στρογγυλή μύτη και την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για 30’.

• Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα, τα χωρίζουμε ανάλογα με το σχήμα τους, τα γεμίζουμε και τα κλείνουμε.

• Σερβίρουμε σε πιατέλα και απολαμβάνουμε.


Πηγή:  Sidagi

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...