Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Η «μακροχρόνια γρίπη» έχει σημαντικά αρνητικά αποτελέσματα

Recommended Posts

griph-782x440-1-1.jpg

hellen15.gif

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία της COVID-19, έχει προκύψει εκτεταμένη έρευνα που περιγράφει λεπτομερώς την ικανότητα του ιού να επιτίθεται σε πολλαπλά συστήματα οργάνων, οδηγώντας δυνητικά σε ένα σύνολο διαρκών και συχνά ανασταλτικών προβλημάτων υγείας γνωστά ως μακρά COVID.

Τώρα, νέα έρευνα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις και το Σύστημα Υγείας Βετεράνων Υποθέσεων του Σεντ Λούις υποδεικνύει ότι τα άτομα που νοσηλεύονται με εποχική γρίπη μπορεί επίσης να υποστούν μακροπρόθεσμες, αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία, ιδίως στους πνεύμονες και τους αεραγωγούς τους.

«Η μελέτη καταδεικνύει τον υψηλό αριθμό θανάτων και απώλειας υγείας μετά από νοσηλεία είτε με COVID-19 είτε με εποχική γρίπη», δήλωσε ο ανώτερος συγγραφέας Ziyad Al-Aly, MD, κλινικός επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. «Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι κίνδυνοι για την υγεία ήταν υψηλότεροι μετά τις πρώτες 30 ημέρες μόλυνσης. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι έχουν ξεπεράσει την COVID-19 ή τη γρίπη μετά την έξοδο από το νοσοκομείο. Αυτό μπορεί να ισχύει για μερικούς ανθρώπους. Αλλά η έρευνά μας δείχνει ότι και οι δύο ιοί μπορούν να προκαλέσουν μακροχρόνιες ασθένειες».

Κατά τη διάρκεια της συνολικής περιόδου μελέτης των 18 μηνών, οι ασθενείς που είχαν COVID-19 αντιμετώπισαν 50% υψηλότερο κίνδυνο θανάτου από εκείνους με εποχική γρίπη. Αυτό αντιστοιχεί σε περίπου 8 περισσότερους θανάτους ανά 100 άτομα στην ομάδα της COVID-19.

Παρόλο που ο COVID-19 έδειξε μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας υγείας από την εποχική γρίπη, η μόλυνση με τον οποιονδήποτε ιό ενέχει σημαντικό κίνδυνο αναπηρίας και ασθένειας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η COVID-19 εμφάνιζε αυξημένο κίνδυνο κατά 68% των συνθηκών υγείας που εξετάστηκαν σε όλα τα συστήματα οργάνων (64 από τις 94 ανεπιθύμητες εκβάσεις για την υγεία που μελετήθηκαν), ενώ η γρίπη συσχετίστηκε με αυξημένο κίνδυνο στο 6% των συνθηκών υγείας (έξι από τις 94) -κυρίως στο αναπνευστικό σύστημα.

«Η ιδέα ότι η COVID-19 ή η γρίπη είναι απλώς οξείες ασθένειες παραβλέπει τις μεγαλύτερες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη υγεία», είπε ο Al-Aly. «Πριν από την πανδημία, τείναμε να υποτιμούμε τις περισσότερες ιογενείς λοιμώξεις θεωρώντας τις κάπως ασήμαντες: «Θα αρρωστήσεις και θα το ξεπεράσεις σε λίγες μέρες». Αλλά ανακαλύπτουμε ότι αυτό δεν είναι εμπειρία όλων. Μερικοί άνθρωποι καταλήγουν με σοβαρά μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας. Πρέπει να αφυπνιστούμε σε αυτήν την πραγματικότητα και να σταματήσουμε να υποτιμούμε τις ιογενείς λοιμώξεις και να καταλάβουμε ότι είναι οι κύριοι οδηγοί χρόνιων ασθενειών».


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...