Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Ημερίδα “Κυστική Ίνωση: Ατενίζοντας το μέλλον”

Recommended Posts

782x440-1.jpg

hellen10.png

Οι νέες εξελίξεις, που αλλάζουν το πρόσωπο της Κυστικής Ίνωσης και την καθιστούν σταδιακά από θανατηφόρο νόσο σε διαχειρίσιμη χρόνια ασθένεια, θα παρουσιαστούν στην ενημερωτική Ημερίδα, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ίνωσης, με τίτλο “Κυστική Ίνωση: Ατενίζοντας το μέλλον”, την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023, στο INNOVATHENS στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (είσοδος κοινού: Πειραιώς 100, Γκάζι), από τις 9.30 έως τις 16.30. Η Ημερίδα τελεί υπό τις Αιγίδες των Δήμου Αθηναίων, Eurordis- Rare Diseases Europe και Cystic Fibrosis Europe. Στην έναρξη της εκδήλωσης έχει προσκληθεί για χαιρετισμό ο Υπουργός Υγείας, Χρυσοχοΐδης Μιχάλης. 

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων του Συλλόγου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κυστικής Ίνωσης, 20-25 Νοεμβρίου 2023, αλλά και της επετείου 40 χρόνων από την ίδρυση του Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης. Ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1983 στην Αθήνα και αποτελεί έναν από τους μακροβιότερους συλλόγους ασθενών στην Ελλάδα καταφέρνοντας να αλλάξει τον χάρτη της νόσου στη χώρα μας μέσα από την εθελοντική ομαδική προσφορά όλων των μελών του, σε συνεχή συνεργασία με την Πολιτεία, τους φορείς και την επιστημονική κοινότητα.

«Ολοκληρώνοντας μια μακρά πορεία 40 χρόνων επιτυχημένων δράσεων, στόχος μας συνεχίζει να είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με Κυστική Ίνωση και των φροντιστών τους, αλλά και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη νόσο και την πρόληψη της. Η Κυστική Ίνωση είναι η πιο διαδεδομένη κληρονομική νόσος με περισσότερους από 500.000 φορείς στην Ελλάδα – ποσοστό που αντιστοιχεί στο 4-5% του γενικού πληθυσμού– και περίπου 850 ασθενείς σε όλη τη χώρα. Η Ημερίδα θα είναι ανοιχτή, με δωρεάν πρόσβαση στο κοινό» αναφέρει η Άννα Σπίνου, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.

Με αφορμή την επέτειο 40 χρόνων του Συλλόγου, κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στον εμπνευστή και Ιδρυτικό Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, τον πρώτο Παιδίατρο του Τμήματος Κ.Ι. Παίδων «H Αγία Σοφία», κ. Αδάμ Γεώργιο. Επίσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του πρώτου διαδραστικού παιδικού βιβλίου για την Κυστική Ίνωση στην Ελλάδα, με τίτλο “Μυστική Αποστολή: Κ.Ι.”, μια πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης για τους μικρούς ασθενείς και τους φροντιστές τους. 

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι φορέων από το χώρο της υγείας, ενώ με ενδιαφέρουσες ομιλίες θα συμμετάσχουν ιατροί από τα εξειδικευμένα Κέντρα και ιατρεία Κυστικής Ίνωσης της χώρας, καθώς και επιστήμονες υγείας, που θα δώσουν χρήσιμες πληροφορίες για:

την αντιμετώπιση των ασθενών με Κυστική Ίνωση την επίδραση των καινοτόμων θεραπειών στο αναπνευστικό και στο πεπτικό σύστημα, αλλά και στις σπάνιες CFTR μεταλλάξεις τις αλλαγές στη συμπτωματική αντιμετώπιση της νόσου με τις καινοτόμες θεραπείες τη σχετιζόμενη με τον ασπέργιλλο πνευμονική νόσο σε ασθενείς με Κυστική Ίνωση τα νεότερα αντιβιοτικά για τους ασθενείς με Κ.Ι. τις διαταραχές ύπνου στους ασθενείς  τον Σακχαρώδη Διαβήτη Κυστικής Ίνωσης (CFRD) την επίδραση της νόσου στη γονιμότητα των ασθενών και στην κύηση  τις μεταμοσχεύσεις πνευμόνων στην Ελλάδα και τη φροντίδα των μεταμοσχευμένων ασθενών με Κ.Ι. την αναπνευστική φυσικοθεραπεία & άσκηση το πρόγραμμα ομαδικής γνωσιακής συμπεριφοριστικής ψυχοθεραπείας του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης τα επιτεύγματα και τους στόχους του Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης, που ολοκληρώνει 40 χρόνια από την ίδρυσή του

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών και να εγγραφούν στην Ημερίδα στο https://cysticfibrosis.gr/hybrid-2023

Την Ημερίδα θα χαιρετίσουν οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (tbc), Υπουργός Υγείας, Yann Le Cam, CEO Eurordis- Rare Diseases Europe, Philip Watt, President CF Europe, Καρποδίνη Θεανώ (tbc), Διοικήτρια Ε.Ο.Π.Υ.Υ., Κανακά-Gantenbein Χριστίνα, Πρόεδρος Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού, Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Διευθύντρια Α’ Παιδιατρικής Κλινικής και Χωρεμείου Ερευνητικού Εργαστηρίου Ε.Κ.Π.Α., Ζωγραφόπουλος Δημήτρης, Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) Υπουργείου Υγείας, Τσανάκας Ιωάννης, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής Πνευμονολογίας Α.Π.Θ., Συντονιστής Εθνικού Μητρώου Κυστικής Ίνωσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος ομάδας εργασίας Υπουργείου Υγείας για το πρόγραμμα Hospital at Home, Λουκίδης Στυλιανός, Πρόεδρος Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Καθηγητής Πνευμονολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Παρασχάκης Εμμανουήλ, Πρόεδρος Ελληνικής Παιδοπνευμονολογικής Εταιρείας, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, Αδάμ Γεώργιος, Συνταξιούχος Παιδίατρος Τμήματος Κ.Ι. Παίδων «Η Αγία Σοφία», Ιδρυτικό Μέλος Πανελληνίου Συλλόγου Κυστικής Ίνωσης.


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...