Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

ΣΕΙΒ: Σταθερή προσήλωση στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας

Recommended Posts

SEIV-782x440-1.jpg

hellen10.png

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών & Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ),  με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα για «απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ» προέβη εκτάκτως, σε Διοικητικό Συμβούλιο, στις 16 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε το θέμα της καταγγελλόμενης απάτης σε βάρος του ΕΟΠΥΥ από εταιρείες εισαγωγής και εμπορίας επιθεμάτων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας στις 15 Νοεμβρίου.

Μετά από εκτενή συζήτηση του θέματος το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου δήλωσε  απερίφραστα την σταθερή προσήλωσή του Συνδέσμου στην τήρηση της νομιμότητας και της διαφάνειας σε όλο το φάσμα των συναλλαγών των μελών του κατά την άσκηση της επιχειρηματικής δραστηριότητά τους.  Αποφάσισε δε ομόφωνα πως θα παρακολουθεί ενδελεχώς την υπόθεση και σε περίπτωση που διακριβωθεί ότι ενέχονται σε αυτήν μέλη του, θα κινήσει τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό και τον Κώδικα Δεοντολογίας του διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΙΒ κ. Δημήτρης Νίκας ανέφερε σχετικά: «Ο ΣΕΙΒ, ο μεγαλύτερος και παλαιότερος Σύνδεσμος εταιρειών  Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (Ι/Π) έχει συντάξει και εφαρμόζει «Κώδικα Δεοντολογίας» που είναι σύννομος με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία, τις σχετικές αποφάσεις θεσμικών οργάνων που διέπουν και ρυθμίζουν τον κλάδο μας και είναι ταυτόχρονα απολύτως προσαρμοσμένος και ευθυγραμμισμένος με τον αντίστοιχο κώδικα των Ευρωπαϊκών Συνδέσμων Ι/Π.   Σκοπός του είναι, μεταξύ άλλων, να προτρέπει τα μέλη του Συνδέσμου στο να κατανοούν και να εφαρμόζουν συστηματοποιημένους και κοινά αποδεκτούς κανόνες καλής και υγιούς επαγγελματικής πρακτικής. Μεταξύ των θέσεων του Συνδέσμου, όπως πολλές φορές έχει τονιστεί είναι η ανάπτυξη ενός διαφανούς και αποτελεσματικού συστήματος προμηθειών. Προς αυτή την κατεύθυνση είμαστε δίπλα στην πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς, για τη διασφάλιση και προάσπιση των συμφερόντων του Έλληνα ασφαλισμένου».


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...