Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Ομάδα ερευνητών λέει ότι συμπληρώματα βιταμινών Β βοηθούν στην πρόληψη δευτερογενούς εγκεφαλικού

Recommended Posts

vitaminh12-782x440-1.jpg

hellen10.png

Μια ομάδα ερευνητών συνιστά τη μείωση των υψηλών επιπέδων ομοκυστεΐνης με χαμηλές δόσεις φυλλικού οξέος και βιταμίνη Β12.

Ο Merrill “Pete” Elias, ομότιμος καθηγητής στο UMaine Department of Psychology, Institute of Medicine and Graduate School of Biomedical Sciences and Engineering, συνέγραψε το άρθρο με συναδέλφους από το Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας ως μέρος της Διαχρονικής Μελέτης Maine-Syracuse (MSLS ), την οποία διευθύνει.

Στο άρθρο, οι ερευνητές υποστήριξαν επίσης ότι η Οδηγία του 2021 για τη Δευτερεύουσα Πρόληψη του Ισχαιμικού Εγκεφαλικού θα πρέπει να αναθεωρηθεί για να συμπεριλάβει τη χρήση βιταμινών για τη μείωση της ομοκυστεΐνης, συγκεκριμένα του φολικού οξέος, όπως είναι η χαμηλής δόση L-Μεθυλφολικού (L-methylfolate) και της μεθυλοκοβαλαμίνης. Η μεθυλοκοβαλαμίνη αποτελεί την πιο βιοδιαθέσιμη μορφή της βιταμίνης Β12, υποστηρίζει την υγεία και τη λειτουργία του εγκεφάλου και των νεύρων, την παραγωγή ενέργειας, την αναπαραγωγή των κυττάρων, και είναι απαραίτητη για τον μεταβολισμό της ομοκυστεΐνης

Επιπλέον, οι συγγραφείς προέτρεψαν τη χρήση νέας οφθαλμολογικής τεχνολογίας για την παρακολούθηση του κινδύνου εγκεφαλικού και δευτερογενούς εγκεφαλικού.

Η ερευνητική ομάδα συνιστά την απεικόνιση των αγγείων του αμφιβληστροειδούς επειδή αυτή είναι μια μη επεμβατική μέθοδος για την αξιολόγηση της αιμάτωσης του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στο εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Το μάτι είναι το παράθυρο στον εγκέφαλο. Επομένως, η αγγειακή απεικόνιση θα παίξει σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των στρατηγικών πρόληψης του εγκεφαλικού, όπως οι νέες κατευθυντήριες γραμμές του 2021», λέει ο Elias.


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...