Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

Μεγάλη μελέτη ορίζει τους παράγοντες που επηρεάζουν την τεστοστερόνη στους άνδρες

Recommended Posts

testosteronh1-782x440-1.jpg

hellen10.png

Μια μελέτη με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Αυστραλίας και βασισμένη στο μεγαλύτερο σύνολο δεδομένων του είδους της έχει ρίξει φως στην περίπλοκη αλληλεπίδραση μεταξύ ορμονών και διαφόρων παραγόντων που επηρεάζουν την υγεία των ανδρών. Δημοσιεύτηκε στο Annals of Internal Medicine.

Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα από 25.000 άνδρες που συμμετείχαν σε 11 διαφορετικές μελέτες σε όλο τον κόσμο.

Ο ανώτερος συγγραφέας καθηγητής Bu Yeap είπε ότι η μελέτη προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να εμβαθύνουμε στη σύνθετη σχέση μεταξύ της τεστοστερόνης και παραγόντων όπως η ηλικία, ο τρόπος ζωής και οι ιατρικές παθήσεις.

«Βρήκαμε ότι ενώ η τεστοστερόνη παρέμενε σχετικά σταθερή στους άνδρες ηλικίας 17 έως 70 ετών, παρατηρήθηκε σημαντική μείωση σε άνδρες άνω των 70 ετών, γεγονός που εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη λειτουργία των όρχεων μετά την ηλικία των 70 ετών και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των ανδρών», δήλωσε ο Yeap.

«Η έρευνα έδειξε επίσης ότι διάφοροι κοινωνικοδημογραφικοί παράγοντες, τρόπος ζωής και ιατρικοί παράγοντες επηρέασαν τις συγκεντρώσεις τεστοστερόνης, συμπεριλαμβανομένου υψηλότερου δείκτη μάζας σώματος, ιστορικού διαβήτη ή καρκίνου και επιρροών όπως ο γάμος, η καρδιαγγειακή νόσος ή η λήψη φαρμάκων για μείωση των λιπιδίων».

Τα ευρήματα αναμένεται να έχουν ευρείες επιπτώσεις τόσο στην ιατρική έρευνα όσο και στην κλινική πρακτική, τονίζοντας την ανάγκη να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες κατά την έρευνα της σχέσης μεταξύ τεστοστερόνης και υγείας των ανδρών και κατά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων τεστοστερόνης σε μεμονωμένους άνδρες.

Η τεστοστερόνη συσχετίστηκε αντιστρόφως με τον δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ). Οι συγκεντρώσεις τεστοστερόνης ήταν χαμηλότερες για τους άνδρες που ήταν παντρεμένοι, έκαναν κάτω από 75 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας την εβδομάδα, ήταν πρώην καπνιστές, είχαν υπέρταση, καρδιαγγειακή νόσο, καρκίνο ή διαβήτη.

«Αυτή η έρευνα προάγει την κατανόησή μας για τη μεταβλητότητα των ορμονών του φύλου στους άνδρες», είπε ο Yeap.

«Η ηλικία, η παχυσαρκία και το ιατρικό ιστορικό μπορεί να προσφέρει μια πιο ακριβή κατανόηση των επιπέδων τεστοστερόνης και των πιθανών επιπτώσεών τους στην υγεία. Εντοπίζοντας αυτούς τους βασικούς παράγοντες, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για πιο στοχευμένες παρεμβάσεις και βελτιωμένες πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης για τους άνδρες».


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...