Πήγαινε στο περιεχόμενο
AETOS™

#SeeDiabetes: Οι Dexcom Warriors μας δείχνουν τα διάφορα πρόσωπα του διαβήτη

Recommended Posts

dexcom-diabetes-782x440-1.jpg

hellen10.png

Τα πολλά διαφορετικά πρόσωπα του διαβήτη αποτυπώνονται μέσα από το φακό σε μια προσπάθεια  να συνεχιστεί ο παγκόσμιος διάλογος για την ανάγκη βελτίωσης της πρόσβασης σε σημαντικές τεχνολογίες για τη διαχείριση του διαβήτη.

Με μια μοναδική συλλογή φωτογραφικών πορτρέτων των Dexcom Warriors -ατόμων που ζουν με διαβήτη Τύπου 1 και Τύπου 2, από κάθε γωνιά του κόσμου- η Dexcom παγκόσμιος ηγέτης στη συνεχή παρακολούθηση γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (rtCGM),  αναδεικνύει την καθημερινή μάχη και τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα των ατόμων που πάσχουν από την αόρατη ασθένεια.

Τραβηγμένες από τον παγκοσμίου φήμης φωτογράφο Fernando Sippel και με την καλλιτεχνική επίβλεψη της Dexcom Warrior και μοντέλου Bambi Northwood-Blyth, οι φωτογραφίες προβάλλουν μια ειλικρινή αλλά ελπιδοφόρα εικόνα των πολλών προσώπων και διαθέσεων του διαβήτη και αφηγούνται το πώς είναι να ζει κανείς με μια κρυφή και παρεξηγημένη πάθηση.

Στην ενημερωτική εκστρατεία #SeeDiabetes, που βασίζεται κυρίως στο δυνατό φωτογραφικό υλικό, συμμετείχαν  Dexcom Warriors μεταξύ των οποίων διάσημα άτομα όπως ο παγκόσμιος σταρ Nick Jonas και ο Βρετανός ηθοποιός Jeremy Irvine, αλλά και άλλοι λιγότερο αναγνωρίσιμοι, καθημερινά πρόσωπα όπως φοιτητές, νοσηλευτές, αθλητές που  παλεύουν καθημερινά με την πάθηση και θέλουν να μοιραστούν την εμπειρία τους. Στη φωτογράφιση συμμετείχε και η Βασιλική Γούλα, Dexcom Warriors για την Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας, η οποία ζει με διαβήτη από το 1993 και αναφέρει: «Για μένα, η ζωή με τον διαβήτη είναι μια πρόκληση την οποία κερδίζω καθημερινά.  Έχει γίνει σημαντική πρόοδος από την εποχή που είχα διαγνωστεί με διαβήτη, 30 χρόνια πριν. Τώρα, με το σύστημα CGM της Dexcom, μπορώ να πω με σιγουριά ότι νιώθω απολύτως ελεύθερη!» 

Το να ζεις ή να υποστηρίζεις κάποιον που πάσχει από διαβήτη αποτελεί μια σωματική και ψυχική πρόκληση. Όμως οι χρήστες των συστημάτων συνεχούς παρακολούθησης της γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο (rt-CGM) της Dexcom επωφελούνται από τους αισθητήρες τους οποίους φορούν και οι οποίοι τους βοηθούν να διαχειρίζονται τα επίπεδα σακχάρου τους σε καθημερινή βάση, δυνατότητα που συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου πρόκλησης μακροχρόνιων επιπλοκών οι οποίες σχετίζονται με την πάθηση.

Σημαντική εξέλιξη για την Ελλάδα όσον αφορά στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες για τον διαβήτη αποτελεί το γεγονός ότι πλέον το CGM σύστημα, Dexcom ONE αποζημιώνεται μέσω του ΕΟΠΥΥ για όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 από την ηλικία των δύο ετών και άνω, έγκυες γυναίκες, καθώς και σε ασθενείς με ΣΔ2 με παγκρεατεκτομή. Η καινοτόμος συσκευή μετράει τα επίπεδα γλυκόζης σε πραγματικό χρόνο χωρίς σάρωση ή μετρήσεις δακτύλου.

Η εκστρατεία ενημέρωσης και η συλλογή φωτογραφικών πορτρέτων #SeeDiabetes ενισχύει τη δέσμευση της Dexcom σε παγκόσμιο επίπεδο για τη διεύρυνση της πρόσβασης σε σημαντικές τεχνολογικές λύσεις για τον διαβήτη και ευθυγραμμίζεται με το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη 2021-2023 «Πρόσβαση στη φροντίδα για τον διαβήτη». 

Από τη διοργάνωση της εκστρατείας #SeeDiabetes της Dexcom για την ενημέρωση και την ενίσχυση της πρόσβασης, από τον περσινό Νοέμβριο μέχρι και σήμερα, οι ασθενείς με διαβήτη που καλύπτονται ασφαλιστικά για τα συστήματα CGM έχουν αυξηθεί κατά 6 εκατομμύρια παγκοσμίως, φτάνοντας τα 14 εκατομμύρια από 8 εκατ., με σημαντική αύξηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά, στη Γαλλία και την Ιαπωνία. Επιπλέον, η Dexcom έχει εισάγει τους τελευταίους 12 μήνες, συστήματα CGM μη διαθέσιμα μέχρι πρότινος, σε αγορές περίπου 20 χωρών ανά τον κόσμο. 

Παρά τη σημαντική αυτή πρόοδο, εκατομμύρια άτομα που πάσχουν από διαβήτη εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις που αφορούν στην απόκτηση ασφαλιστικής κάλυψης για τα συστήματα CGM, τα οποία τούς είναι απαραίτητα για να διαχειρίζονται την πάθησή τους αποτελεσματικότερα. 

Προκειμένου να συμμετάσχουν στον διάλογο, η Dexcom ζητά από τους ανθρώπους να επισκεφθούν τη διεύθυνση SeeDiabetes.com και να κοινοποιήσουν τη δική τους φωτογραφία και την προσωπική τους ιστορία όσον αφορά το πώς έχει επηρεάσει ο διαβήτης τους ίδιους ή κάποιον που γνωρίζουν χρησιμοποιώντας το hashtag #SeeDiabetes. 

dexcom-1-162x204.jpg

Nick Jonas, Αμερικανός τραγουδιστής με πολλές πλατινένιες επιτυχίες, στιχουργός, ηθοποιός με φιλανθρωπική δράση.

«Για μένα, η ζωή με τον διαβήτη είναι ένα ταξίδι – και ενωμένοι, είμαστε πιο δυνατοί. Είμαι ευγνώμων που ανήκω σε μια παγκόσμια κοινότητα που είναι αφοσιωμένη στο να εμπνέει τους άλλους, ενώ αγωνίζεται για καλύτερη πρόσβαση στις τεχνολογίες για τον διαβήτη. Όσο πιο πολλοί άνθρωποι ενημερώνονται για το σύστημα CGM της Dexcom, τόσο περισσότερες ευκαιρίες έχουμε να διευρύνουμε την πρόσβαση για όλους τους ανθρώπους στον κόσμο που μπορούν να ωφεληθούν από αυτό».


Πηγή:  NeaDiatrofis

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Σχολιάστε στο θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Φορτώνει...

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...