Πήγαινε στο περιεχόμενο
Hellenism.Net

 

Jen

Saganaki - Greek Fried Cheese!

Recommended Posts

Saganaki 

 

01cb8a071dfb3e49914f47f310e6138c.jpg

 

 

 

Ingredients

 

100 g kefalotiri or kefalograviera cheese 

plain flour, for dusting 
⅓ cup (80 ml) extra virgin olive oil 
lemon wedges, to serve

 

 

 

Instructions: 

 

To prepare the saganaki, trim the cheese evenly to create a slice approximately 1 cm to 1.5 cm thick. 

Dip the cheese into water and dust generously with flour. 

Heat the olive oil in a very small heavy frying pan over low to medium heat – no hotter or the outside will brown before the inside softens. Note: this looks like a lot of oil, but this quantity is needed to evenly fry the cheese. 

Carefully add the cheese to the olive oil and fry on one side for 3 minutes. Turn and fry for an additional 2 minutes, or until golden. Drain well on kitchen paper. 

Serve immediately with the lemon wedges.

 

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες
On 26/1/2016 at 1:59 ΠΜ, Jen είπε:

Saganaki 

 

01cb8a071dfb3e49914f47f310e6138c.jpg

 

 

 

Ingredients

 

100 g kefalotiri or kefalograviera cheese 

plain flour, for dusting 
⅓ cup (80 ml) extra virgin olive oil 
lemon wedges, to serve

 

 

 

Instructions: 

 

To prepare the saganaki, trim the cheese evenly to create a slice approximately 1 cm to 1.5 cm thick. 

Dip the cheese into water and dust generously with flour. 

Heat the olive oil in a very small heavy frying pan over low to medium heat – no hotter or the outside will brown before the inside softens. Note: this looks like a lot of oil, but this quantity is needed to evenly fry the cheese. 

Carefully add the cheese to the olive oil and fry on one side for 3 minutes. Turn and fry for an additional 2 minutes, or until golden. Drain well on kitchen paper. 

Serve immediately with the lemon wedges.

 

 

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Χρειάζεται να είστε χρήστης για να μπορέσετε να σχολιάσετε

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για ένα νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×