Jump to content
Sign in to follow this  
AEGEAN™

Υπογράφηκε η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στο λιμάνι του Πειραιά

Recommended Posts

1e9ebc42280a4322b1e1a896fdf5e487.jpg

hellen10.jpg

Υπογράφηκε πριν από λίγο η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στις προβλήτες εμπορευματοκιβωτίων ΙΙ και ΙΙΙ στο λιμάνι του Πειραιά μεταξύ της εταιρείας DPort και των σωματείων εργαζομένων.

Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, ο κύβος ερρίφθη, με το λιμάνι του Πειραιά να διέρχεται σε νέα φάση.

Η νέα ΣΣΕ εξασφαλίζει αυξήσεις που ξεπερνούν το 20% -είναι από τις μεγαλύτερες αυξήσεις  σε μισθοδοσία εργαζομένων των τελευταίων ετών- κατοχυρώνει εργασιακά δικαιώματα και όρους εργασίας, μετατρέπει μέρος εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και περιγράφει πώς θα πληρωθεί η αναδρομική ισχύ των μισθοδοσιών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της DPort  στις 6 Ιουνίου θα πιστωθεί στην κάρτα EDERNED το ποσό που αφορά τον μήνα Μάιο και το συνολικό ποσό που προκύπτει από την νέα παροχή της ΣΣΕ στα 10 ευρώ από 1/1/2022, ενώ στις 23 Ιουνίου θα γίνει η καταβολή των αναδρομικών μισθοδοσιών από τον Ιανουάριο του 2022 έως και τον Μάϊο του 2022 και το Δώρο Πάσχα.

Μέχρι και χθες, τελευταία μέρα των συζητήσεων  για τα επιμέρους θέματα της σύμβασης, το κλίμα πήγε να πυρποληθεί αρκετές φορές, με τις διαπραγματεύσεις να εξελίσσονται μέχρι και την τελευταία στιγμή σε τεντωμένο σχοινί.

Ο πυροσβεστικός, "αόρατος" ρόλος του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, για ακόμα μία φορά φαίνεται πως λειτούργησε καταλυτικά ώστε οι διαπραγματεύσεις να ολοκληρωθούν και σήμερα να ευοδωθούν με την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης.

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της DPort μερικές από τις νέες παροχές που κατοχυρώνονται στη ΣΣΕ είναι:

- Διπλασιασμός του ποσού των 5€ της κάρτας Edenred σε 10€ για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο με αναδρομική ισχύ από 1/1/2022. Σύμφωνα με  τους υπολογισμούς , οι αυξήσεις στους μισθούς  αλλά και ο διπλασιασμός της παροχής θα προσφέρει σε κάθε εργαζόμενο μας, μετά από φόρους κατά προσέγγιση το ποσό των €2.500 κατ’ έτος. Το συγκεκριμένο ποσό αντιστοιχεί σε αύξηση του εισοδήματος του κατά 20% περίπου σε ετήσια βάση αν όχι παραπάνω λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μέσος μισθός των εργαζομένων της DPort και των συνεργαζόμενων εταιριών είναι στο επίπεδο των €1,650 ευρώ.

- Από 1/1/2022 με αναδρομική ισχύ,  θα καταβάλλονται 5€ ακόμα για κάθε παραγωγικό ημερομίσθιο του εργαζόμενου, για τους μήνες Ιανουάριο – Νοέμβριο κάθε έτους. Το ποσό ανά μήνα με το διπλασιασμό του ποσού της Edenred από 1/1/2022 θα προσθέσει στο καθαρό εισόδημα κάθε εργαζομένου τουλάχιστον περίπου 1,000 ευρώ το χρόνο.

- Δωροεπιταγή 200€ τα Χριστούγεννα

- Ιδιωτικό Ασφαλιστήριο Υγείας μέχρι €10,000 κατ’ έτος με κάλυψη από το πρώτο ευρώ από τις εταιρείες στα νοσοκομεία (Metropolitan, Υγεία και Μητέρα) 

- 300 ευρώ μικτά για κάθε γέννηση τέκνου και αλλαγές του προγράμματος εργασίας του εργαζομένου πατέρα σύμφωνα με τις ανάγκες της οικογένειας του για 2 μήνες

- Καταβολή 1 ημερομισθίου για κάθε εκπαιδευτική ημέρα (σεμινάριο) με αναδρομική ισχύ από την 1/1/2022

- Μετατροπή 250 Συμβάσεων εκ Περιτροπής απασχόλησης σε Πλήρους από 1/6/2022 και μετατροπή τουλάχιστον 100 Συμβάσεων εκ περιτροπής σε Πλήρους κάθε χρόνο, εφόσον ο όγκος εργασιών δεν έχει μειωθεί

- Αναβαθμίσεις στις ειδικότητες και μισθούς σε 125 εργαζόμενους

- Αναβαθμίσεις 125 συνολικά εργαζομένων από τις ειδικότητες Λιμενεργάτες Παπουτσάκια σε Λιμενεργάτες Λασοδόρους, από Λιμενεργάτες Λασαδόρους σε Λιμενεργάτες Κουμάντα και από Οδηγούς σε Βοηθούς Χειριστές Ανυψωτικών Μηχανημάτων

- Παροχή Laptop σε κάθε παιδί εργαζομένου που εισέρχεται σε ΑΕΙ

- Μία (1) ημέρα αδείας για συμμετοχή των εργαζομένων στην ημέρα αιμοδοσίας για την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος της DPort Services

- Οι εργαζόμενοι που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος ηλικίας τους εξαιρούνται από την νυχτερινή βάρδια

- Η υπερεργασία καταβάλλεται με προσαύξηση 50% έναντι 20%, δηλαδή 150% περισσότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος

- Η υπερωρία καταβάλλεται με προσαύξηση 50% έναντι 40%, δηλαδή 25% περισσότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος


hellen11.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...