Πήγαινε στο περιεχόμενο
Guest eyoismos

diaspora vote : - version 1,001

Recommended Posts

Guest eyoismos

ΝΔ: Να ψηφίζουν οι έλληνες της ομογένειας στη χώρα που ζουν

 

Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ, η αξιωματική αντιπολίτευση κατέθεσε το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή, πρόταση νόμου για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές, του απόδημου ελληνισμού και εκλογέων που βρίσκονται στην αλλοδαπή.

«Οι απόδημοι Έλληνες είναι η πολύτιμη προστιθέμενη δύναμη, που έχει ανάγκη ο ελληνισμός, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη περίοδο που περνά η πατρίδα μας» τόνισε με έμφαση ο κ. Μητσοτάκης στη δήλωσή του και υπογράμμισε ότι «είναι καθήκον μας να τους στηρίξουμε με έργα» και «να τους κάνουμε συμμέτοχους στην προσπάθεια ανόρθωσης της Ελλάδας».

«Γι’ αυτό σήμερα καταθέσαμε πρόταση νόμου με την οποία Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού αποκτούν τη δυνατότητα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους στις βουλευτικές εκλογές ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και σημείωσε ότι με την πρόταση νόμου δίνεται η ευκαιρία στο αναπόσπαστο και ζωτικό τμήμα του Ελληνισμού που κατοικεί στο εξωτερικό να συνδιαμορφώνει την πορεία του τόπου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε όλους τους βουλευτές, όλων των κομμάτων, να την υπερψηφίσουν και τόνισε: «Οι Έλληνες μόνο ενωμένοι, όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Σύμφωνα με κεντρικά στελέχη της Ν.Δ. η πρόταση που κατέθεσε η Ν.Δ. είναι ρεαλιστική, πολιτικά βιώσιμη, διοικητικά εφαρμόσιμη και με το λιγότερο δυνατό κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο και πιστεύει ότι αυτή θα στηριχθεί και από την κυβέρνηση προκειμένου να ισχύσει από τις αμέσως επόμενες εκλογές.

Από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη υποστηρίζουν ότι η πρόταση αυτή αφορά σε όσους διαμένουν στο εξωτερικό ή υπηρετούν σε ελληνική αρχή του εξωτερικού, καθώς και στους έλληνες ναυτικούς με την προϋπόθεση να είναι εγγεγραμμένοι σε δημοτολόγια και τους εκλογικούς καταλόγους Δήμου του Ελληνικού Κράτους και να μην έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών.

«Με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στις κατά τόπους διπλωματικές και προξενικές αρχές» επισημαίνουν τα στελέχη της Ν.Δ. και συμπληρώνουν ότι παράλληλα υλοποιείται μια θεμελιώδης, οραματική δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη βάση των συνταγματικών αρχών της λαϊκής κυριαρχίας και της καθολικότητας της ψήφου και ικανοποιείται ένα χρόνιο αίτημα του Απόδημου Ελληνισμού.

 

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες
Guest eyoismos

tο όνειρο μου ειναι ψήφος και αντιπροσώπευση της διασποράς ΣΑΝ διασπορά

 

αυτός απλώς προτείνει αυτά που όλοι οι προηγούμενοι βασικά κάνανε, αριστερά και δεξιά, αλλά άλλαξε λίγο την συνταγή της τούρτας με σκοπό να κάνει πίπες στην διασπορά για ψήφους, όπως ακριβώς οι προηγούμενοι

 

άσε που πολύ αμφιβάλλω οτι γίνει τιποτα ... και πάλι  !!!!! ... τα έχουμε ακούσει τόσες και τόσες φορές, έχει κατντήσει μια ακόμα βουβή ταινία φαντασίας για την κατανάλωση

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες
Guest eyoismos

the italian experience

 

http://insidestory.org.au/the-diaspora-fights-back/

 

amongst may other similarities, .... the attitudes of the politicians towards the diaspora, and the established clientismo  .... and many others

 

as we say in greece .... una faccia una razza

 

and yet they have the vote and we dont

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...