Πήγαινε στο περιεχόμενο
Guest eyoismos

Σύνταγμα : Η οργή των αγροτών

Recommended Posts

Guest eyoismos

episodia1_558_355.JPG

 

Δακρυγόνα, πέτρες, φωτιές, χημικά και «πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα Φλεβαρίσει». Είναι οι εικόνες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όπου από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (12.02.2016) έχουν συγκεντρωθεί αγρότες από την Κρήτη. Οι εικόνες από το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο κόβουν την ανάσα.

Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα, οι αγρότες απάντησαν με πέτρες, ντομάτες και... κατσούνες. Η στιγμή που σηκώνουν στα στυλιάρια τους για να χτυπήσουν τους αστυνομικούς των ΜΑΤ που έχουν κλείσει τη δίοδό τους προς την είσοδο του υπουργείου είναι από τις πιο «δυνατές» εικόνες που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

 

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές. «Δεν είμαι εγκληματίας» φώναζε ένας από τους αγρότες στους οποίους οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες, ενώ ένας άλλος κατήγγειλε πως δέχτηκε πισώπλατο χτύπημα στο κεφάλι. Όταν η κατάσταση ηρέμησε, οι αγρότες έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και τον... ύμνο της Κρήτης, το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

 

Ο πρόεδρος των αγροτών της Ιεράπετρας μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και τον Νίκο Ευαγγελάτο κατηγόρησε τον ταξίαρχο και την ηγεσία της αστυνομίας πως έχουν την ευθύνη για τα επεισόδια. «Μας είπαν να μείνουμε στο δρόμο. Δεν είμαστε αναρχικοί και κουκουλοφόροι. Και εκείνοι τι είναι; Δυνάμεις κατοχής;».

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες
Guest eyoismos

 

 

Είναι η στιγμή που αγρότες από την Ιεράπετρα εναποθέτουν με σεβασμό στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την ελληνική σημαία.

 

Ένα κλαδί ελιάς πάνω στην σημαία και στην συνέχεια έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο.

 

shmaiaagnostos1_517_355.JPG

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες
Guest eyoismos

πάντως, απ' ότ διάβαζα, σε μιά φάση κάτι  κουκλοφόροι προσπάθησαν να αρχίσουν τα τσαμπουκαλίκια τους και να αρχίσουν τα αναρχικά τους, και οι αγρότες τους πήρανε στο κυνηγητό  φωνάζοντας τους κωλόπαιδα, και αυτά τρέχανε με την ουρά στα σκέλη - καταλάβαν πολύ γρήγορα οτι δεν έχουν να κάνουν με μπάτσους του ΜΑΤ υπο διαταγών  .... αλλά με τσαντισμένους κρητικούς αγρότες, και ναααααα του πήγε

 

 

ΠΟΛΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ !!!!!!!

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες
Guest eyoismos

να μην νομίζει κανείς οτι μόνο τα κωλόπαιδα βρήκαν τον μπελά τους ....

 

- Πρωτόγνωρα πράγματα στην "καρδιά" της Αθήνας με περίπου 15.000 αγρότες!

- Με λεωφορεία, τρακτέρ και... πόδια κατέβηκαν στο κέντρο!

- Εκκωφαντικός ο θόρυβος έξω από την Βουλή! Ολοκληρώθηκε με... ένταση η μεγαλειώδης συγκέντρωση!

- Τον... εφιάλτη που ήθελε να αποφύγει "είδε" η κυβέρνηση!

- Στο Σύνταγμα από νωρίς οι Κρητικοί για το συλλαλητήριο - Συμμετοχή και από το ΠΑΜΕ

- Μάχες σώμα με σώμα μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ νωρίτερα - Οπλισμένοι με καδρόνια οι αγρότες έσπαγαν τα πάντα

- Πεδίο μάχης η Λεωφόρος Αθηνών! -

- Άγρια επεισόδια το πρωί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης - Οι κρητικοί αγρότες πήραν στο κυνήγι διμοιρία των ΜΑΤ!

- Όλο το χρονικό μιας ημέρας που θα περάσει στην ιστορία του αγροτικού κινήματος

Μπλόκα αγροτών. Μία "πληγή" για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που είναι πολλές μέρες ανοιχτή και σήμερα μοιάζει να "αιμορραγεί" περισσότερο. Από το πρωί έχει ξεκινήσει μαζική κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα, με τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό να κλιμακώνονται.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκαν επεισόδια, με χαρακτηριστικότερη στιγμή αυτή που οι Κρητικοί αγρότες πήραν στο... κυνήγι με τις κατσούνες τους άνδρες των ΜΑΤ στην πλατεία Καραϊσκάκη! Για τις 17:00 έχει προγραμματιστεί το μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της πρωτεύουσας, με την Αθήνα να θυμίζει "φρούριο".

περισσότερα : => Αγρότες στην Αθήνα - LIVE

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

Αυτοι που πριν λιγους μηνες ψηφιζαν το Συριζα και πιστευαν τα παραμυθια τους ειναι οι ιδιοι που σημερα σπανε και καινε γιατι τα παραμυθια δεν εγιναν πραγματικοτητα. Κλασσικοι Ελληνες. Ας βγαλουν το κεφαλι τους απο τον κολο τους (οπως λεμε στ'Αγγλικα) κι ας αρχισουν να χρησιμοποιουν λιγακι και το μυαλο τους. Εχουμε φτασει εδω που φτασαμε γιατι ο μαλακας ο περηφανος λαος ψηφιζει λαμογια κι απατεωνες στην εξουσια.

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες
Guest eyoismos

γιά μισό βρε admin , διότι σα να βλέπεις τα πράγματικο με πρισματικό καλειδοσκόπιο φορώντας παρωπίδες.

 

δηλαδή μονο οι αγρότες ... λες .... ψήφισαν συριζα ; δηλαδή τα αστικά κέντρα, που το μέγαν πλείστο του ελληνικού πλυθυσμού τι ψήφισαν;

 

πχ. ... και εννοώ πχ..... Ο πληθυσμός των αγροτικών περιοχών φτάνει στην Ελλάδα στο 45%. συνεπάγεται ,βάσει των αποτελεσμάτων στις εκλογές, και πέρνοντας υπ´ όψη την μεγαλη αποχή γενικά στις αγροτικές περιοχες,  - ας μην κάν αναφέρουμε και στα αστικά κέντρα, - μιλάμε συνολικά γύρω στα 45 %  .... αυτά που λές εντελώς άσχετο και άστοχο σχόλιο

 

καλά θα έκανες να ξανακοιτάξεις την ζυγαριά σου

 

και το λέω αυτό χωρίς να εννοώ οτι υποστηρίζω το κίνημα τους καθ'εαυτού , οπως μερικά τζιμάνια της πλατείας μάλλον θα πετάξουν συμπεράσματα της κάλπικης δεκάρας ... όχι κατ' ανάγκη, έχουν και μερικώς το δίκαιο τους, αλλά μερικώς και όχι

 

απλώς λέω οτι ο  κόμπος έφτασε στο χτένη  ... και όχι μονο γι' αυτούς .... και για αυτόν τον γύρο τουλάχιστον, και ίσως για πρώτη φορά (απ´ ότι ξέρω) οι αγρότες κάνανε τέτοια "δήλωση/διαδήλωση" μέσα στο ίδιο το Σύνταγμα

(γιατί συνήθως "πουλάνε μούρη" κάπου στην ας πούμε αγροτική ελλάδα)

 

και αυτό είναι νομίζω , καλώς ή  κακώς, σημαντικό και αξιοσημείωτο

 

βέβαια, σε αυτό το σημείο , δεν θα κάνω τον κόπο καν να σκαλίσω με το ποιοί είναι πράγματοι αγρότες, ποιοί είναι της πλάκας αγρότες, και ποιοί παριστάνουν τους αγρότες βασικά για να  "κλέψουν" το ελληνικό δημόσιο

Share this post


Link to post
Δημοσίευση σε άλλες σελίδες

ΒΟΗΘΕΙΣΤΕ ΤΟ HELLENISM.NET!

Εάν σας ενδιαφέρει να γίνετε ενεργό μέλος του Hellenism.Net σαν moderator στο forum, ή αν σας ενδιαφέρει να γράφετε άρθρα/κείμενα στους λογαριασμούς Facebook, Twitter και Google+ του Hellenism.Net, ή αν ασχολείστε με προγραμματισμό ιστοσελίδων, τότε επικοινωνήστε μαζί μας!

Χρειαζόμαστε εθελοντές για να κρατησουμε το  Hellenism.Net ζωντανό!

Follow us

Hellenism.Net Facebook Feed

×
×
  • Create New...